29. aprillil teatati häirekeskusele, et Narvas juhtus tööõnnetus, kus 36-aastane mees kukkus akna paigaldamise ajal kolmanda korruse aknast välja. Mees sai raskelt viga ning ta viidi haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Tööinspektsioon kinnitas juhtunut Delfi Ärilehele. „Kuna politsei alustas kriminaalmenetlust, siis ei saa praegu rohkem infot anda,“ lisas tööinspektsiooni kommunikatsioonispetsialist Carolin Liis Tamm.

Enim juhtub õnnetusi kuni 34-aastaste meestega

Tööinspektsiooni statistika näitab, et tööõnnetusi jääb aasta-aastalt küll vähemaks, kuid neid juhtub siiski rohkem, kui peaks. Sageli on õnnetuses paraku süüdi töötaja ise.

Enim tööõnnetusi juhtub ehitus- ja kaubandussektoris. Mullu sai tööõnnetustes surma kümme inimest, enamik 25–40aastased mehed. Hukkunutest üheksa olid mehed ja üks naine.

Enim tööõnnetusi juhtub 25–34aastaste meestega, aga eriti just 35aastaste meestega. Peamised ametikohad, kus õnnetusi juhtub, on masinaoperaator, pakkija, metallkonstruktsioonide valmistaja ja keevitaja.

Naiste seas juhtub tööõnnetusi pigem vanematega, peamiselt 45–54aastastega.

Loe eelmise aasta tööõnnetuste kohta pikemalt SIIT.

Jaga
Kommentaarid